Ekonomi
İpek böceği destekleme ödemeleri bugün hesaplarda olacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ipek böceği destekleme ödemelerinin bugün saat 18.00’den itibaren hesaplara yatırılacağını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ipek böceği destekleme ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pakdemirli paraların bugün saat 18.00’den sonra hesaplara yatacağını söyledi.
Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:
“2019 yılı ipek böceği destekleme ödemelerine bugün günü başlıyoruz. Bu çerçevede 2 bin 62 üreticimize 5,8 milyon TL ödeme yapacağız. Destek ödemeleri bugün saat 18.00’dan sonra Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun”
Haber Videosu: İpek böceği destekleme ödemeleri bugün hesaplarda olacak
Ekonomi
Bakan müjdeyi verdi! Hastalıktan ari işletme destek ödemeleri bugün başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hastalıktan ari işletme desteği ödemelerine bugün saat 18.00’den sonra başlanacağını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yazılı bir açıklama yaparak çiftçiler için müjdeli haberi verdi. Dört gözle beklenen hastalıktan ari destek ödemelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Pakdemirli, ödemelerin bugün yapılacağını söyledi.
“TOPLAM 39,4 MİLYON LİRA ÖDENECEK”
Ödemelerin bugün saat 18.00’den sonra başlayacağı bilgisini veren Pakdemirli, “Hastalıktan ari işletme desteği ödemeleri çerçevesinde 435 işletmeye, 148 bin 178 baş hayvan için toplam 39,4 milyon lira ödenecek. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.
Haber Videosu: Bakan müjdeyi verdi! Hastalıktan ari işletme destek ödemeleri bugün başlıyor
Ekonomi
Ziraat Bankası, Simit Sarayı’nın yüzde 51’ini devralıyor

Ziraat Bankası’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı’nın yüzde 51’ini devralmak için Rekabet Kurulu’na başvurdu. Başvuru ilanı Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayınlandı.
Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı’nın yüzde 51 hisesini devralmak için Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu.
Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20,7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredilecek.
Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı’nın sermayesindeki payların toplam yüzde 51’ini elde etmiş olacak.
Açıklamada şöyle denildi:
“Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Simit Sarayı Yatırım A.Ş., Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş.İşlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Hedef Şirket olan Simit Sarayı Yatırım A.Ş.’nin sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.706.000 adedi Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından Alıcı konumunda bulunan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devrine ve eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak olan genel kurul neticesinde Alıcı’nın ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmesi suretiyle Hedef Şirket’in sermayesini temsil eden payların toplam yüzde 51’ini elde etmesine ilişkindir.”
25 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR
2002’de kurulan ve 2010’da ilk yurt dışı mağazasını açan Simit Sarayı bugün 11 bin 250 çalışanı ile 25 ülkede faaliyet gösteriyor.
ZİRAAT BANKASI’NA AİT
Simit Sarayı’nın yüzde 51’ini alan Ziraat Girişim Sermayesi Ziraat Bankası’nın da çatısı altında olduğu Ziraat Finans Grubu’na üye olan 2018’de kurulmuş bir şirket. 750 milyon TL ödenmiş sermayesi olan Ziraat Girişim’in hisselerinin tamamı Ziraat Bankası’na ait.
Haber Videosu: Ziraat Bankası, Simit Sarayı’nın yüzde 51’ini devralıyor
Ekonomi
Son dakika: Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı

Son dakika: Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan düşürerek yüzde 14’ten yüzde 12’ye indirdi.
Merkez Bankası Aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) kararını açıkladı. Buna göre yüzde 14 olan politika faizi 200 baz puan düşürülerek yüzde 12’ye geriledi. Merkez’den yapılan açıklamada, “Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14’ten yüzde 12’ye indirilmesine karar vermiştir” denildi. Böylece eski Başkan Murat Çetinkaya’nın yerine göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’la birlikte 5 ayda faizler 1.200 puan indirime gidilmiş oldu. Uysal göreve geldiğinde faizler yüzde 24 seviyesindeydi.
Kurul’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Son döneme ilişkin veriler iktisadi faaliyetteki toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. İktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşme devam etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini sürdürmektedir. Rekabet gücündeki gelişmelerin olumlu etkisi sürerken küresel büyüme görünümündeki zayıflama dış talebi kısmen yavaşlatmaktadır. Net ihracatın büyümeye katkısı gerilerken, dezenflasyon süreci ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Son dönemde belirgin bir iyileşme kaydeden cari işlemler dengesinin alınan tedbirlerin de katkısıyla önümüzdeki dönemde ılımlı bir seyir izlemesi beklenmektedir.
Küresel iktisadi faaliyetteki zayıf seyir ve küresel enflasyonun düşük düzeyi gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarını genişleyici yönde sürdüreceklerine dair beklentileri güçlendirmektedir. Mevcut küresel finansal koşullar gelişen ülke finansal varlıklarına yönelik talebi ve risk iştahını desteklemekle birlikte, korumacılık önlemlerinin ve küresel ekonomi politikalarına dair diğer belirsizliklerin gerek sermaye akımları gerekse dış ticaret kanalıyla oluşturabileceği etkiler yakından takip edilmektedir.
“ENFLASYONDA DÜZELME GÖRÜLMEKTEDİR”
Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmekte, enflasyon beklentilerinde genele yayılan bir düzelme gözlenmektedir. Türk lirasındaki istikrarlı seyrin yanı sıra iç talep koşulları ve üretici fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimleri ılımlı seyretmektedir. Enflasyon başta olmak üzere makroekonomik göstergelerdeki iyileşme ülke risk primindeki düşüşü desteklemekte ve maliyet unsurlarının ılımlı seyretmesine katkıda bulunmaktadır. Enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatları enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir. Bu gelişmelere bağlı olarak, güncel tahminler yılsonu itibarıyla enflasyonun Ekim Enflasyon Raporu’nda verilen öngörülerin alt sınırına yakın gerçekleşebileceğine ve 2020 yılı için öngörülen dezenflasyon patikasına dair risklerin dengeli olduğuna işaret etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, politika faizinin 200 baz puan indirilmesine karar vermiştir. Gelinen noktada, mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla uyumlu olduğu değerlendirilmektedir.
“MERKEZ BANKASI ELİNDEKİ BÜTÜN ARAÇLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Kurul, enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir. Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.
Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.”
Haber Videosu: Son dakika: Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
-
Gündem
Son başvuru tarihi 27 Eylül! TÜBİTAK koruma alacak
-
Magazin
Şarkıcı Demet Akalın, evine hacze gelen icra memurundan şikayetini geri çekmedi
-
Gündem
Son Dakika: Yargıtay, KCK davasını karara bağladı! 2 HDP’li vekilin mahkumiyet kararı onandı
-
Gündem
Terör örgütü YPG zorla silah altına alma yaşını 44’e çıkardı
-
Magazin
Cenaze sonrası paylaşım yapan Kaynarca, fotoğrafına gelen yorumu görünce çileden çıktı!
-
yazılar
LİDER/SİZ KİMLERİ SEÇERDİNİZ.?
-
yazılar
SÖZÜN DOĞRUSU / DAYANAMIYORUM BU ADALETSİZLİĞE..! HAYKIRIYORUM..!
-
yazılar
BİR HİKAYEMİZ VAR/ÇİZMEYİ AŞMA..
You must be logged in to post a comment Login